Pedagogisk verksamhet

Konstverkstan

Konstverkstan är Fullersta Gårds pedagogiska verksamhet. Den vänder sig till barn och ungdomar, från förskola till gymnasiet. På lördagar erbjuds drop in verksamhet för barn i sällskap med vuxen. Inspirerande torsdagar i Konstverkstan väner sig till barn och ungdomar 8-14 år.

Kolla vad som händer på lovet!
fullerstagard.se/konstverkstan/lovprogram/

IMG_0833
I en kreativ miljö har du tillgång till material och verktyg för skapande. Genom olika teman vill vi främja nyfikenhet och lekfullhet och de fantastiska möjligheter som bildskapande leder till.

I Konstverkstan kan du bli inspirerad och få perspektiv på aktuella utställningar, bekanta dig med de permanenta samlingarna eller få Fullersta Gårds spännande historia berättad. Vi erbjuder också lovverksamhet, skolprogram och fortbildning i samtidskonst.

Konstverkstan är tillgänglig för bokade klasser från förskola upp till gymnasiet, tisdag till fredag.

Kreativa torsdagar i Konstverkstan
Vi provar på olika material och tekniker. Perspektiv hämtas från aktuella utställningar på Fullersta Gård. Idén är att det egna skapandet ska stå i centrum, och att förmågan att tänka kreativt och lära sig utvecklas.

När: Torsdagar kl 15 – 17
Ålder: 8-14 år
Fri entré

OBS! Sista torsdagen den här terminen är: 1/6. Vi gjuter GIPS.

Lördagar Drop in
När: kl 12 – 16
Alla barn i olika åldrar är välkomna att skapa i verkstan tillsammans med vuxen.
Fri entré

Tema på lördagar:
Vi skapar utifrån Martha Coopers utställning City Play, som nu är aktuell på Fullersta Gård. Gå gärna och titta på utställningen innan du/ni kommer till Konstverkstan och skapar. I projektrummet kan du hänga upp silhuetter, det kan vara bild av en person, landskap eller objekt.

3/6 och 10/6 om det är soligt och fint väder, målar vid staffli utomhus, tecknar och mycket mera.
OBS! Sista gången drop in 10/6.

Martha Cooper
City Play
18 mars – 2 juli, 2017

I utställningen City Play på Fullersta Gård visas fotografier från 70-talet. Martha Cooper har fångat en tidsanda i New York och livet
på stadens gator. För att kunna ta den här typen av bilder där personerna i motivet är avslappnade och agerar som vanligt, måste
en fotograf få deras förtroende. Martha Cooper lyckades närma sig barnens värld och fick tillgång till deras liv. De lekte på gatan och skapade leksaker av det som de
kunde hitta där. I dag är Lower East Side,som område heter,mycket rikare. Borta är bilvraken och de tomma tomterna. Man kan säga att Martha Cooper har sparat bilder till oss som lever i dag från en föregången tid.
Som Konstnär eller fotograf är det svårt att veta vilka motiv som kommer att vara intressanta för andra 40 år senare.

Konstverkstan är stängd torsdag 25/5 och lördag 27/5!

Torsdag: Sista torsdagen är 1/6. Åter 24/8
Lördag:  Sista lördagen är 10/6. Åter 19/8

Kontakt

Nina Kerola
Konstpedagog
E-post: nina.kerola@huddinge.se
Telefon: 08-535 317 28