Pedagogisk verksamhet

 

Konstverkstan är Fullersta Gårds pedagogiska verksamhet. Den vänder sig till barn och ungdomar, från förskola till gymnasiet. På lördagar erbjuds drop in verksamhet för barn i sällskap med vuxen. Inspirerande torsdagar i Konstverkstan riktar sig till barn och ungdomar 8-14 år.

Kolla projekt. Konstkurs för nyanlända och nysvenskar!

Kolla vad som händer på lovet!

fullerstagard.se/konstverkstan/lovprogram

Torsdagsgruppen. Vem är jag?

I en kreativ miljö har du tillgång till material och verktyg för skapande. Genom olika teman vill vi främja nyfikenhet och lekfullhet och de fantastiska möjligheter som bildskapandet leder till. Teman anknyter oftast till de utställningar som visas på Fullersta Gård.
De tekniker som lärs ut varierar enligt utställningens tema.

I Konstverkstan kan du bli inspirerad och få perspektiv på aktuella utställningar, bekanta dig med de permanenta samlingarna eller få Fullersta Gårds spännande historia berättad. Vi erbjuder också lovverksamhet, skolprogram och fortbildning i samtidskonst.

Konstverkstan är tillgänglig för bokade klasser från förskola upp till gymnasiet, onsdag, torsdag och fredag.

Kreativa torsdagar i Konstverkstan
Vi provar på olika material och tekniker. Perspektiv hämtas från aktuella utställningar på Fullersta Gård. Idén är att det egna skapandet ska stå i centrum, och att förmågan att tänka kreativt ska utvecklas.

När: Torsdagar kl 15 – 17
Ålder: 8-14 år
Fri entré

Lördagar Drop in
När: kl 12 – 16
Alla barn i olika åldrar är välkomna att skapa i verkstan tillsammans med vuxen.
Fri entré

Tema på lördagar: FORM, FÄRG, RYMD
Vi hämtar inspiration av utställningen INSTRUMENTAL som visas på Fullersta Gård. Konstnärerna Camilla Løw & Gert Marcus  är från olika generationer och undersöker konstens färg, form och material. En gemensam utgångspunkt i deras konst är samspelet mellan geometri, rymd och färg. Instrumental/camilla Løw & Gert Marcus

Gå gärna och se utställningen först innan du/ni kommer till Konstverkstan och skapa. Temat Form, Färg, Rymd pågår lördagar fram till 9 juni. Vi kommer att arbeta med olika uttrycksformer, material och tekniker.

Gert Marcus

Sugrör och plast

Varmt välkomna!

Kontakt

Nina Kerola
Konstpedagog
E-post: nina.kerola@huddinge.se
Telefon: 08-535 317 28