Pedagogisk verksamhet

 

Konstverkstan är Fullersta Gårds pedagogiska verksamhet. Den vänder sig till barn och ungdomar, från förskola till gymnasiet. På lördagar erbjuds drop in verksamhet för barn i sällskap med vuxen.  Inspirerande torsdagar i Konstverkstan väner sig till barn och ungdomar 8-14 år.

Kolla vad som händer på lovet!

fullerstagard.se/konstverkstan/lovprogram

I en kreativ miljö har du tillgång till material och verktyg för skapande. Genom olika teman vill vi främja nyfikenhet och lekfullhet och de fantastiska möjligheter som bildskapande leder till.

I Konstverkstan kan du bli inspirerad och få perspektiv på aktuella utställningar, bekanta dig med de permanenta samlingarna eller få Fullersta Gårds spännande historia berättad. Vi erbjuder också lovverksamhet, skolprogram och fortbildning i samtidskonst.

Konstverkstan är tillgänglig för bokade klasser från förskola upp till gymnasiet, tisdag till fredag.

Kreativa torsdagar i Konstverkstan
Vi provar på olika material och tekniker. Perspektiv hämtas från aktuella utställningar på Fullersta Gård. Idén är att det egna skapandet ska stå i centrum, och att förmågan att tänka kreativt och lära sig utvecklas.

När: Torsdagar kl 15 – 17
Ålder: 8-14 år
Fri entré

Lördagar Drop in
När: kl 12 – 16
Alla barn i olika åldrar är välkomna att skapa i verkstan tillsammans med vuxen.
Fri entré

Vi skapar utifrån utställningen If Seeing is Believing som visas på Fullersta Gård 11/11 – 4/3, 2018. Det är en grupputställning som fokuserar på ögats fysiologi, hjärnans funktion för seendet liksom hur synen påverkas av psykologiska och kulturella faktorer. Konstnärerna tar upp det till synes omedvetna förfarandet att skapa bilder i vårt inre. Läs mer If Seeing is Believing

 

Torsdagsgruppen drop in, har provat olika synvillor och ritat sina händer i 3D.

 

Temat på lördag 18/11 Synvillor. Vi gör pappersmobiler och annat kul.

Konstverkstan är stäng: torsdagar 2/11, 30/11 och lördag 4/11

Julpyssel är två lördagar 9/12 och 16/12.
16/12 är sista drop in. Vi öppnar igen lördag 13 januari 2018

Välkomna!

Kontakt

Nina Kerola
Konstpedagog
E-post: nina.kerola@huddinge.se
Telefon: 08-535 317 28