För skolor

Konstverkstan ger historiska visningar, konstvisningar och workshops för skolklasser, från förskola upp till gymnasiet.
Konstverkstan ingår också Kulturgarantin, där man erbjuder gratis Konstupplevelser till skolorna.
Konstverkstan samarbetar också med Språkintroduktionsgrupper från gymnasieskolor , grundsärskola och Vuxen utbildningar.
Vuxna elever som går på grundläggande svenska som andraspråk .
Alla är välkomna och boka gratis visning eller workshop i Konstverkstan.

Vuxenutbildning. Temat fåglar, utifrån Stina Eidems utställning som visas på Fullersta Gårds konsthall 25/8 -6/11 2022


KULTURGARANTIN VÅREN 2023
för åk 1 och åk 3
Visning och workshop

Historiskvisning och workshop för åk 3
Konstvisning och workshop för åk 1

För bokning och mer information 

Bokningar: nina-marketta.kerola@huddinge.se


Historiskvisning och workshop

Fullersta Gård – 400 år spännande kulturhistoria ”mitt i by.”
Under våren och hösten erbjuder Fullersta Gårds Konstverkstan möjligheten att boka historiska visningar  och workshop.
Följ med på en spännande visning där vi berättar om hur Fullersta Gård var från 1600- talet fram till i dag och tiden med och efter Patron Pehr. Vad hände med Fullersta ägor och spökar det på Fullersta?

Antal: 16 elever. Vid större grupp prata med Konstpedagogen
Längd: 1,5 tim
Pris: Gratis för förbokade klasser.

Boka genom att kontakta: nina-marketta.kerola@huddinge.se


Fåglar

Fullersta Gård visar en spännande utställning med konstnären Stina Eidem 25 augusti – 6 november, 2022. Utställningen innehåller tekning, grafik och skulptur. Vi kommer att skapa utifrån Stina Eidems utställning. Temat kretsar kring nordiska och exotiska fåglar.  Vi arbetar med olika tekniker; teckning, tusch, akryl och akvarell, skulptur med gips, hönsnät och silkespapper, kartong, pinnar, vax och mycket mer.

Förskolebarn var i konstverkstan och gjorde ugglor.


Teckningar och skisser av Bettina Marx

Skolbokning under våren 2022

FULLBOKAD!

Grundskola och gymnasiet. Förskolorna kan också boka till workshoppen!

Beskrivning:

Visning och workshop

Fullersta Gård kommer att visa två intressanta utställningar under våren Bettina Marx 22/1 – 10/4
Välkommen till en visning på konsthallen i Bettina Marx utställningen. konstnären Bettina Marx (f. 1981) hon är målare, baserad i Bonn, Tyskland. Hon jobbar med måleri men också med tryck och rumsliga installationen. Verken talar om reseupplevelse där vägar och bäckar såsom snårskogen beskriver en särskild och en mer allmängiltig plats. Hon skapar utifrån mindre skisser lager för lager sina målningar med akryl på träpanel eller med tusch, blyerts och färgpenna på papper.
Hon använder också trädstammar och akrylfärg för att skapa sina tryck på papper.

Workshoppen bygger på Bettina Marx utställning, eleverna kommer att skapa utifrån sin egen fantasi och tema, där vi använder material som akryl, tusch, träpanel samt upphittade bark, pinnar och trädstammar.

Klassen besöker Fullersta Gård i halvklass, boka därför två tider för hela klassen. Om det är svårt att göra besök under de föreslagna tiderna, kan andra dagar också lösas.
Boka genom att kontakta konstpedagog Nina Kerola:

nina-marketta.kerola@huddinge.se

Kulturutbud våren 2022


 

KONSTWORKSHOP MED SURREALISTISKA COLLAGE

Målgrupp i skolbokning under hösten 2021

Grundskola och gymnasiet. Även förskolorna kan boka!

Tidsåtgång: Klockan 9 -10:30, 1,5 tim. per halvklass.

Plats:
Konstverkstan, Fullersta Gård, Fullersta gårdsväg 18, Huddinge

Beskrivning:
Välkommen på en 20 min visning av konstnären Rut Hillarp som visas på Fullersta Gård som följs av konstworkshop.
Rut Hillarp var en svensk författare, översättare, litteraturvetare, målare och tecknare. Utställningen består av fotografier, collage, poesi och film.

Tillsammans med konstpedagogen Nina Kerola ser eleverna utställningen, och arbetar sedan i Konstverkstan utifrån sina egna upplevelser av konsten. Eleverna kommer att skapa egna collage utifrån varierande och blandat materialval.

Klassen besöker Fullersta Gård i halvklass, boka därför två tider för
hela klassen. Om det är svårt att göra besök under de föreslagna tiderna, kan andra dagar också lösas.

Boka via telefon 08-535 317 28 eller
e-post nina-marketta.kerola@huddinge.se

Kulturgarantin – boka kultur – Huddinge


Visningar och workshops

Workshops och visningar genomförs med utgångspunkt i utställningarna på Fullersta Gård. Efter visningen arbetar eleverna  praktiskt utifrån deras upplevelser av konsten i Konstverkstan. Vi utforskar olika material och tekniker och oftast arbetar vi utifrån specifika teman. Teman och teknikerna varierar enligt utställning. Varje workshop avslutas med en genomgång av elevernas bilder. Det kan också bli en spännande utställning i Konstverkstans projektrum.

Samtal om Konst, engagemang, konsten som en del av det egna livet. Att söka, att finna, att förstå.

Visning och workshop
Antal: 16 elever. Vid större grupp prata med Konstpedagogen
Längd: 1-2 timmar.
Pris: Gratis för förbokade klasser.
Boka: nina.Kerola@Huddinge.se


Workshop – konst & form

Workshop är anpassad för alla årskurser.

Skulptur kan kopplas till flera olika ämnen och teman i skolan. Ni kanske arbetar med tema inom ett ämne som skulle passa just för er att uttrycka med skulptural teknik. T.ex. tema; kroppen, djur, rumsligt eller rörelse. Eller varför inte komma och skapa och ha kul med form!

Ni kommer att få utforska och skapa form och volym i ett eller flera material tillsammans med en konstpedagog. Det här är en rolig och givande konstform som sätter kreativiteten på prov! Du tränar ditt formseende och hjärnans koppling till handen. I skulptur arbetar vi med olika material såsom lera, gips, trä, aluminiumtråd och vax. Kom till konstverkstan och upptäck alla fantastiska möjligheter som skulptur erbjuder.

Alla skapar utifrån sin egen förmåga från temat och utifrån det hittar de sitt eget uttryck.

Till exempel på material:

Gips: Aluminiumtråd och gips

skulptur


Vax: Forma med vax


vaxskulptur skola konstverkstan

 


Kontakt och anmälan
E-post: nina.kerola@huddinge.se
Telefon: 08-535 317 28

Välkommen att boka skolprogram:
Onsdag -fredag kl 9 – 11 eller 12.30 -14.30 Om du inte hittar ett datum eller en tid i bokningen som passar för er klass, går det bra att kontakta Nina för andra datum och tider.
Välkommen med din klass på egen hand under våra ordinarie öppettider:
Onsdagar kl. 12 – 16
Torsdagar kl 12–19
Fredag-söndag kl. 12–16.
Fri entré.


Tidigare pedagogiskt program:

Se utställningen och skapa sceniska vyer

Konstverkstan är Fullersta Gårds pedagogiska verksamhet. Under perioden 9 november till 9 februari 2020 visas en grupputställning med konstnärerna Max Ockborn, Jenny Palén, Simen Godtfredsen, Marie O’Connor, Tova Mozard och  Karin Boye. Utställningen heter ”Om dessa väggar kunde tala”.

Konstnärerna använder rum, platser och föremål för att berätta, eller kanske snarare ge förslag, som kan användas för att konstruera en historia. En blandning av sceniska vyer, gestaltade rumsligheter, ljus, rekvisita, skulpturer, montage och upphittade föremål bildar ramverk och besökaren får själv avgöra vad som har hänt och varför.

Utställningen är lekfull och väcker spännande idéer hos besökaren. Berättelserna är viktiga i konsten, då de samspelar med fantasin.

Konstnär Simen Godtfredsen


KONST I LÅDFORM

Konstverkstan är Fullersta Gårds pedagogiska verksamhet. Under perioden 17 augusti till 3 november visas en utställning med konstnären Rune Hagberg.
Utställningen heter Nästan Ingenting.

Rune Hagbergs utställning innehåller målningar, tuschteckningar, objekt och texter. Tal och tystnad var själva ledmotivet i hans konst. Ett tag arbetade han som teckenspråkslärare.

Tillsammans med konstpedagogen Nina Kerola ser eleverna utställningen och arbetar sedan i konstverkstan utifrån Rune Hagbergs konst.

Vi skapar spännande objekt av gips, papper, färg ,tusch och snören, ett slags bokrullar i en låda – hemlighetsfulla, kringbunda med snören –  vitfärgare.

Konstnär Rune Hagberg


Drömmar och hemligheter

Susanne Johansson, Hemligheter på vägen, Olja på duk 2018

Fullersta Gård  visar en spännande utställning som heter Hemligheter på vägen av Susanne Johansson 10 november – 10 februari 2019 ,hon visar måleri och teckningar.
Utställningen kan man se landskap med skogsgläntor, människor, vattendrag och bergsknallar. Målningarna är drömska och poetiska.
Hon har hämtat sin titel Hemligheter på vägen från en diktsamling av Tomas Tranströmer. Susanne Johanssons utställning innehåller hemligheter vi alla bär på; platser vi minns, ibland längtar efter och vill tillhöra, men kanske aldrig kommer kunna återvända till.
Susanne Johansson

Vi målar med akrylfärg på dukpannå. Temat är ”Landskapsmåleri” med drömmar och hemligheter. Vi hämtar inspiration utifrån Susanne Johansson Konstverk.


Objekten blickar tillbaka på oss
vad ser vi?

Under hösten 18/8 – 20/10 visar Fullersta Gård  en spännande utställning som heter Artefakter  av Åsa Jungnelius ,hon är en av Sveriges mest kända glaskonstnärer.
Utställningen kan man se en skål där man kan dippa ett chips, en ljusstake som ska lysa upp rummet ,eller ett par skor. Ett möte med Åsas Konstverk kan början tyckas lite förvirrande där objekten blickar tillbaka på oss, som vill de få oss att tänka över vilka vi är och hur vi förhåller oss till själva.
Vi kommer att skapa spännande skulpturer utifrån Åsas utställning med temat: Objekten blickar tillbaka på oss. Vad ser vi och hur tolkar vi konstverket med olika material?
Materialet vi använder: gips, aluminiumfolie, plast, färg och blandmaterial.
Hennes huvudmaterial är glas och färg rosa.

Fullersta Gård har två intressanta utställningar under våren 2018 och vi erbjuder spännande pedagogiskprogram anknuten till både utställningarna. Grupputställning som handlar om seende. ”If Seeing is Believing”. I utställningen kan du se fotografi, måleri, installationer och videokonst 11 november – 4 mars, 2018.

Instrumental Camilla Løw och Gert Marcus
10 mars – 1 juli, 2018.

Två konstnärskap från olika generationer som undersöker konstens färg och form. Med utställningen visas prov på  förändring över tid, både likheter och olikheter. En gemensam utgångspunkt i deras konst är samsspelet
mellan geometri, rymd och färg. Gert Marcus gick bort 2008. Han är känd i Huddinge för sin färgsättning av höghusen i Grantorp, Flemingsberg. Camilla Løw bor och arbetar i Oslo. Hon betraktas idag som en av de intressantaste yngre konstnärerna inom den samtida konkreta konsten och har de senaste åren ställt ut över hela världen.

Vi arbetar utifrån teman: FORM FÄRG RYMD

SPRINT2 Huddingegymnasiet

Historisk visning
Hör om husets spännande historia från 1600-talet fram till i dag.

Konstvisning
Visning där vi fördjupar oss utställning och några enskilda verk. Vi undersöker konsten tillsammans. Hur tolkar du konstverken? Hur inspirerar den dig? Det vi ser och upplever kan tolkas på många olika sätt. Läs mer om pågående och permanenta utställningar eller Konstverkstan projekt för en idé om konsten eleverna får uppleva.

Visning
Antal: 34 elever/grupp (eller halv grupp)
Längd: 25 – 40 minuter
Pris: Gratis för förbokade klasser.
Boka: nina-marketta.Kerola@huddinge.se