Artist talk: Hans Isaksson

4 februari kl 18-19

I sin utställning ”Rymdskrot” på Fullersta Gård leker Hans Isaksson med hur man som betraktare upplever och värderar verkens material. Samtalet kommer att kretsa kring konsten på plats och konstnärens olika arbetsmetoder.

Genom sitt konstnärskap har Hans Isaksson konsekvent sett och värnat om det som andra kallar för skräp. Ett bananskal, ett skosnöre, ett gammalt sliphjul uppvärderas, förädlas och förvandlas. Tiden stannar upp och tvingar åskådaren att betrakta det som normalt är osett. I arbetsprocessen med utställningen har Hans Isaksson knutit samman banden med det förflutna.

Färg och pigment har rivits, enligt en så gott som utdöd metod. En serie fruktkärnor har förkolnats för att utvinna olika nyanser av svart, just så som svart färg en gång framställdes för första gången. Att bryta ner för att kunna återföda. Att utvinna något nytt ur det som är gammalt. Att återuppfinna ett kretslopp. Utställningen Rymdskrot vill lyfta upp och förädla allt det inre och yttre minnes- och livsskrot som upptar vårt utrymme.

Hans Isaksson är född 1962 i Kiruna och utbildad på Konstfack i Stockholm. Han bor och verkar i Stockholm. Han har ställt ut både i Sverige och internationellt och är bland annat representerad på Moderna Museet och Malmö Konstmuseum, samt i flertalet privata samlingar.

Fullersta Gård bjuder alla åhörare på fika.