Dansens Dag i Fullerstaparken
CITY HORSES
av Byström Källblad

29 april 2023 kl 14.00

fri entré, ingen föranmälan

Foto: Tina Axelsson

Den 29 april är det Dansens Dag, en årligen återkommande manifestation för att ge dansen särskild uppmärksamhet. Dagen till ära kommer CITY HORSES till Fullerstaparken.

En platsspecifik dansföreställning i det offentliga rummet
City Horses är en dansföreställning för torg och platser, en stadskoreografi med tio kvinnliga dansare om makt, tillvaro och den kvinnliga kroppen i det offentliga rummet, en galopp genom staden.

Då de flesta skulpturerna i det offentliga rummet manifesterar mäktiga män och deras historia, frågade sig Anna Källblad och Helena Byström var vi hittar kvinnorna och deras berättelser i det offentliga rummet.

Tillsammans med publiken skapas ett levande, immateriellt, monument i ständig rörelse, som hyllar kvinnligt mod och kraft i alla åldrar.

Sedan premiären 2017 i Stockholm med Dansens Hus har City Horses turnerat i Sverige och internationellt med stöd av Stockholms stad, Kulturrådet, Stockholms läns landsting.

Föreställningen på Fullersta Gård arrangeras med stöd från Region Stockholm.

Dansare 

Hedvig Edvall Bons
Katarina Eriksson
Marte Golten
Tea Harryson
Annika Hyvärinen
Dana Hamburgo Hernandez
Wilma Ring
Lotta Salonen
Tilda Seger
Sanna Söderholm

Om duon Byström Källblad

Den svenska Stockholmsbaserade duon Byström Källblad gör verk för scenen, galleriet och offentliga utrymmen. Bildkonstnären Helena Byström och koreografen Anna Källblad delar en önskan att berätta historier från och utifrån samarbete och utbyte med specifika platser och deras människor.

Byström och Källblad har visat verk på platser som en idrottsarena, ett kärnkraftverk, Dansens Hus i Stockholm, Shibuya Crossing Tokyo, Sakakini Art Center Ramallah, Stockholms stadshus, Uppsala domkyrka, Kulturhuset, Dramatiska Teatern och Moderna museet i Stockholm.