EWK 100 år
En berättelse från igår till idag

5 december – 30 juni 2019

Med sina teckningar ville den politiska illustratören och Huddingebon EWK, Ewert Karlsson, sätta fingret på det som han ansåg var galet i samhället. I år skulle han ha fyllt 100 år och i samband med det bjuder Fullersta Gård in till ett unikt samtal och en utställning med några av EWK:s originalteckningar.

Samtalet kommer att hållas, onsdag 5 december kl 18-19, mellan Carina Milde, Intendent på EWK-museet, samt EWK:s familjemedlemmar Margareta van den Bosch och Martijn van den Bosch. Tillsammans kommer de prata om EWK:s liv och konstnärskap.

Mer om Ewert Karlsson
1918 föddes EWK i Mogata (Idag Söderköping), men bodde stora delar av sitt vuxna liv i Huddinge. På Fullersta Gård finns en permanent utställning av Ewert Karlsson, med urval av EWK:s politiska illustrationer, bland annat Moder Jord och EWK:s menageri, där partiledarna tecknades som djur. Idag är dessa klassiska bilder.

Samtalet och utställningen är arrangerade i nära samarbete med EWK-museet och Arbetets Museum i Norrköping. Utställningen visas mellan 5 december 2018 och 31 mars 2019.

För mer information om Galleri EWK

För mer information om EWK-museet