INSTRUMENTAL
Camilla Løw & Gert Marcus

10 mars – 1 juli 2018

Gert Marcus, Pentametre, 1963


Konstnärskap från två olika generationer möts i utställningen Instrumental. Gert Marcus, som färgsatt höghusen i Grantorp i Flemingsberg och Camilla Løw, en av de intressantaste konstnärerna inom den samtida konsten. Utställningen har vernissage 10 mars.

Gert Marcus, levde mellan 1914 och 2008 och är känd i Huddinge för sin färgsättning av höghusen i Grantorp, Flemingsberg. Han står även bakom utsmyckningen av Bagarmossens tunnelbanestation och många andra offentliga verk i Sverige. Camilla Løw, född 1976, bor och arbetar i Oslo. Hon betraktas idag som en av de intressantaste konstnärerna inom den samtida konstruktivistiska konsten och har de senaste åren ställt ut över hela världen.

Både Gert Marcus och Camilla Løw är måna om att skapa rum kring sina verk, och delar idén om att intellekt och känsla kräver utrymme. Viktigt blir således ett omsorgsfullt urval för det sammanhang de ska visas i, då skulpturerna är både del av sin omgivning och omvänt. För utställningen Intrumental har Camilla Løw varit ytterst delaktig i urvalprocessen av Gert Marcus verk, utifrån samspelet med de egna konstverken som ska ingå.

Tack till Office for Contemporary Art Norway och Åmells Konsthandel.