Karin Boye dagarna 2023
20-22 oktober 2023

Linda Bonaventura

Linda Bonaventura som Karin Boye i Kunde jag följa dig. Foto: Nina Varumo

Under andra upplagan av Karin Boye dagarna i Huddinge kan man under tre dagar ta del av teaterkonsert, utställning, skrivarworkshop, diktläsning, föredrag, konsert, guidad vandring, barnteater och konstverkstad i Karin Boyes anda. 

Fullersta Gård i samarbete med Huddinge Estradpoesi, Karin Boye Sällskapet, Stockholms Kvinnohistoriska, Svenska kyrkan och Teater Sláva.

PROGRAM

Fredag 20 oktober


15.00 – 17.00 Invigning av utställningen Karin Boye-sällskapet 40 år 

Med anledning av jubileet belyser utställningen sällskapets arbete med att sprida Karin Boyes gärning.
Utställningen visas fram till årsskiftet, som en del av den permanenta utställningen om Karin Boye.

Plats: Fullersta Gård
Fri entré


15.00 – 17.00 Invigning av utställningen En värld av böcker, med konstnärliga böcker från Konstverkstans drop-in verksamhet

Plats: Fullersta Gård
Fri entré

Linda Bonaventura

Linda Bonaventura som Karin Boye i Kunde jag följa dig. Foto: Nina Varumo

19.00-20.00 Teaterkonsert Kunde jag följa digLinda Bonaventura med musiker: Oskar Kvant och Amanda Hofman-Bang

Teaterkonsert om Karin Boyes liv med tonsatta dikter lyfter hennes livsöde som radikal kvinnlig konstnär. Föreställningen berättar om hur hon mötte sin samtid och hennes klassiker kläs i ny skrud, såväl musikaliskt som i gestaltandet av hennes liv. Genom tonsättningarna får publiken möta både Karin och hennes poesi, en av Sveriges litterära storheter.

Ord från publiken på premiären, Joakim Rindå från Riksteatern skrev detta: ”Håll i hatten så fint! ”Kunde jag följa dig” – Linda Bonaventura sjunger Karin Boye. Äran att få ingå i en första publik. Tack Linda Bonaventura med fantastiska musiker på scenen, ni öppnade en reva i tiden! Håll utkik: I höst kommer albumet med en förhoppningsvis lång turné. ”

Plats: Teater Sláva, Tonsalen, Kyrkogårdsvägen 2
vuxenföreställning biljettpris 180 kr / 120 kr

BILJETTER
(Rabatt för dig med Riksteaterns scenpass)


Lördag 21 oktober

12.00 – 16.00 Drop-in i Konstverkstan: Bokverkstad med Karin Boye tema

Plats: Konstverkstan, Fullersta Gård
Fri entré (barn i alla åldrar i sällskap av vuxen)


12.00 – 12.45 Diktläsning – Medlemmar i Karin-Boye-sällskapet och Huddinge Estradpoesi läser Boyes dikter och allmänheten välkomnas att lyssna och att bidra själva.

Plats: Fullersta Gård
Fri entré


13.00 – 13.45 Kvinnorna och den besvärliga freden – det glödande arvet från Karin Boye och Elin Wägner. Föredrag av Karin Boyepristagaren Ulrika Knutson.

Plats: Fullersta Gård
Fri entré

Villa Björkebo, Huddinge

14.00 – 15.30 Guidad vandring i Huddinge, I Karin Boyes fotspår
Arr: Karin Boye sällskapet

Samlingsplats: utgår från Fullersta Gård, avslutas vid Huddinge kyrka
Kostnadsfritt för deltagare

16.00 Klassisk konsert och diktläsning i Huddinge kyrka: Andlighet och längtan i Karin Boyes diktning. Med Hans Ove Olsson vid flygeln med sångarna Gunilla Franklin (sopran) och Andreas E. Olsson (barriton). Diktläsning av medlemmar i Karin Boye sällskapet.

En andlighet som rör sig utöver de definierade och traditionella religiösa begreppen och en längtan till det andra, längtan bort och längtan till ett ärligt och uppriktigt liv. Musiken innehåller ett flertal genrer: visa, högstämd romans, musikal, folkton och jazzballad. Tonsättare Monica Dominique, Gunnar Edander, Stefan Forssén m. fl.

Plats: Huddinge kyrka, Kommunalvägen 21
Biljettpris: 100 kr.
Biljett köps på plats (betalning via Swish).


Söndag 22 oktober

Villa Björkebo, Huddinge

10.00 – 11.30 Guidad vandring i Huddinge, I Karin Boyes fotspår. Arr: Karin Boye sällskapet

Samlingsplats: utgår från Fullersta Gård, avslutas vid Huddinge kyrka
Kostnadsfritt för deltagare

Beri Gerwise

13.00 – 15.30 Skrivarworkshop för unga och unga vuxna med skådespelaren och rapartisten Beri Gerwise och Stockholms Kvinnohistoriska inkl. visning av Karin Boye utställningen.

Skriver du låtar eller dikter och är sugen på att utveckla ditt skrivande? Eller så funderar du kanske på att börja med detta och är allmänt nyfiken? Till denna skapande verkstad krävs inga förkunskaper! Eftersom Karin Boye var lyriker, prosaist, översättare, samhällsdebattör, journalist och fredsaktivist och räknas till en av Sveriges stora modernister, finns det många trådar att plocka upp och inspireras av.
Efter en visning av Karin Boye rummet på Fullersta Gård som innehåller bl.a. Karin Boyes egna teckningar, fotografier och litteratur, får du i en lekfull workshop med Beri Gerwise lära känna Karin Boyes moderna skrivande. Beri Gerwise var nyligen aktuell i dramatiseringen av Karin Boyes ”Kris”.

Plats: Konstverkstan, Fullersta Gård
Fri entré, begränsat antal platser, platsbokning via mejl till kristina.lindemann@huddinge.se

uppe bland moln
14.00 Premiär för barnteaterföreställningen Uppe bland moln En dans-musik-poesiföreställning för barnfamilj av dansaren, sångaren och författaren Lova Eriksson

Följ med på en magisk resa i Karin Boyes fantastiska ordvärld. Med dans, sång och musik skapas en föreställning som är lika vacker som den är berörande.

Plats: Teater Sláva, Tonsalen, Kyrkogårdsvägen 2
För familj, barn från 3 år, biljettpris 60 kr
BILJETTER