ÖGONBLICK
Fotografier ur Karin Boyes liv
15 januari – 15 februari 2015

I utställningen Ögonblick får du möta en annan bild av Karin Boye än vad som vanligtvis visas. Utställningen berättar om de människor som stod Boye nära och bilderna skildrar henne själv tillsammans med familj, vänner och kärlekar.

I år är det 100 år sedan familjen Boye flyttade till Huddinge till en stor villa med vita knutar som familjen sedermera döpte till Villa Björkebo. Karin Boye var då 15 år gammal och det var vid den här tiden hennes skrivande kom i gång på allvar. Det var i ungdomen som hon upplevde skaparglädje, svindlande tankeflykt, förälskelser och stark passion men också upplevde de första själsliga kriserna. Noveller, lyrik och pjäser författades i en hänförande personlig anda, präglad av skärpa och givet allvar. En del av de dikter hon författade i ungdomens Huddinge kom också att ingå i hennes debutsamling ”Moln” (1922).

fullersta-gard-ogonblick-karin-boye Fotografierna har donerats till Huddinge kommun av författaren och Boyekännaren Pia-Kristina Garde, som också sammanställt utställningen. I Ögonblick få vi även ta del av ett mindre urval av texter och  dikter av Karin Boye.

På Fullersta Gård finns även den permanenta installationen Klädd i resdräkt som innehåller Karin Boyes egna teckningar, möbler, fotografier, litteratur och korrespondens.