Riding the Donkey Backwards
12 november kl. 16-18

Vision Forum bjuder in till Riding the Donkey Backwards, en eftermiddag med kollektiv reflektion kring humor och trauma.

Screen Shot 2016-10-25 at 12.38.58 copy
I en värld där skillnaden mellan rika och fattiga, de vackra och fula, de gamla och de unga blir allt större, förblir vissa saker oförändrade: Marken under våra fötter, himlen över våra huvuden, vår dödlighet samt vår förmåga att skratta åt världens elände.

Deltagarna i Riding the Donkey Backwards vet mindre om himlen än väderpresentatören på TV och mindre om marken än utvikningsgeologen i senaste månadsblaskan. Istället delar de en passion för vår kollektiva förmåga att skratta åt vårt eget lidande och de arbetar hårt för att få en inofficiell doktorstitel i den äldsta, glädjefullaste och minst akademiskt uppskattade av all vetenskaper – förmågan att skratta tillsammans.

På Fullersta Gård kommer gruppen att presentera resultaten från sin skrattretande forskning. För att bevisa sin grundläggande okunnighet om verklighetens sanna natur, kommer de även att erbjuda en gratis workshop. Detta är en workshop som intelligenta människor betalar reda pengar för och som de står i kö för att delta i. Men det blir värre: dessa halvidioter försäkrar er att era behov kommer att tillgodoses. (Vad kan de mena med detta?) Så bejaka snåljåpen i dig! Kom och skratta med oss; för livet är kort och både ett gott och ett dåligt skratt förlänger livet!

Hur kan du säga nej till att träffa traumatiserade och potentiellt roliga människor från Sverige, Egypten, Afghanistan och Syrien som innehar pass från sådana osannolika länder som Belgien? Kom och hör om deras möten med intelligenta människor på sina resor. Upplev hur de lyckats lura dessa frihetens väktare till att låta dem passera nationell gräns efter nationell gräns, trots deras goda intentioner och intellektuella kapacitet.

Presentationen sker på bruten engelska. (Vi kan sålunda inte garantera att språklärares behov blir tillfredsställda.)

Deltagare: Morteza Azizi, Dee Doaa Helmi, Dolphins Inc. och många fler.

Projektet har erhållit stöd från Stockholms stad.