Ur stjärnornas himmel
Konstprojekt för ungdomar, 1 november – 6 december 2017

© Valeria Montti Colque 2017

I konstprojektet Ur stjärnornas himmel får unga mellan 13-20 år arbeta med konstnärlig gestaltning och tillsammans med en konstnär bygga ett konstverk i form av en alternativ julkrubba.

Ur stjärnornas himmel ger möjlighet att uttrycka sig estetiskt men också möjlighet till ökad förståelse för konst som uttrycksform och yrke. Ungdomarna deltar aktivt i produktionen av konstverket under ledning av Valeria Montti Colque och Fullersta gård.

Konstprojektet vill öka ungas deltagande i konstnärligt skapande och kunskap om bildkultur i samtiden. Tillsammans med ungdomarna diskuteras frågor kring flykt, migration, att skapa egna berättelser ur befintliga och normativa historier. Kan det vara så att Maria är en svart madonna? En krigarförälder till alla under stjärnornas himmel?

Om konstnären

Valeria Montti Colque är en svensk konstnär som arbetar med frågor om maktstrukturer och att tillhöra två kulturer. Hon har en säregen stil och blandar influenser från populärkultur som hiphop och punk med mytiska figurer, helgon, ikoner och bygger så en egen värld. Hon har i många workshops arbetat med unga i flera projekt samt ställt ut nationellt och internationellt.

Besök Valeria Montti Colques webbplats

Adress: Fritidsgården Ungzon, Röntgenvägen 15 i Flemingsberg
Datum: Konstprojektet äger rum varje onsdag klockan 18.00-20.00 från 1 november till och med 6 december. Invigning av det tillfälliga offentliga konstverket sker den 7 december på Ungzon i Flemingsberg.

Ett ateljébesök görs till konstnärens ateljé för samtal, planering och inspiration.

Anmälan till konstprojektet:

Skicka ett mejl till Macarena Dusant på: macarena.olmos-dusant@huddinge.se